03 oktober 2007

Färdigsuttet för betonghäckarna?

Inget ont som inte för något gott med sig lyder ju ett gammalt talesätt.

Kanske ligger det en del i det när det gäller alliansens attacker på A-kassa, arbetsrätt och arbetarrörelsen i stort.

Medlemsraset och flykten från A-kassan har nämligen fått LO att börja agera, skriver nwt.se. Som svar på regeringens förslag att införa en generell statlig A-kassa så utreder LO om en av facken gemensamägd A-kassa vara ett motdrag. Man startar även ett aktionsprogram med ett brett samarbete mellan olika LO-distrikt och förbund, med syftet att öka medlemsantalet.

Chefen för LO:s organisationsenhet, Claes-Göran Enman, säger att
Vi måste ta oss ut från kontoren och träffa folket på arbetsplatserna. Visa att det fackliga medlemskapet ,sett ur alla aspekter, är viktigt.LO och förbunden skall alltså bli bättre på att kommunicera med de anställda.

Det kändes ju onekligen trevligt att läsa, även om man kan konstatera att insikten kommer några år för sent. Hade den kommit tidigare så hade vi kanske haft en annan regering idag.

Men, inget ont som inte för något gott med sig, och har regeringen fått betonghäckarna att inse att det inte går att bara sitta och vara nöjd med att sossarna regerar och utgå ifrån att medlemmarna nöjer sig med det, utan att man faktisk måste arbeta lite också, då har det onekligen fört något gott med sig. Nu återstår det att se om det leder till något annat än vackra ord också.

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...