25 september 2007

Skadeglädje med bitter eftersmak.

Nu är det klart. Alliansens korta blå era är över och Sundbyberg är åter rött (nåja, socialdemokratiskt i alla fall) efter att moderaterna Michael Spira och Arne Wijkman hoppat över till socialdemokraterna utan att för den skull avsäga sig de fullmäktigeplatser de fick på moderata mandat, det skriver SvD och DN.

Och visst är skadeglädjen onekligen i topp när moderaterna på detta sätt åderlåts och tappar makten och visst är det skönt att borgarnas härjningar med privatiseringar osv. nu (förhoppningsvis) stöter på patrull.

Men nog är det åt helvete när ett par individer kan sätta demokratin ur spel på det här sättet!

Moderaternas gruppledare i Sundbyberg, Carl Grufman, har alldeles rätt i att
Det som sker nu är att man agerar mot väljarnas vilja.
För vad man än tycker om det så är det ju ändå en borgerlig majoritet som Sundbybergs invånare har röstat fram och jag har full förståelse för invånarna är trötta och arga
Jag undrar vad moderaterna pysslar med. De är ju folkvalda och kan inte bara byta sida helt plötsligt.
Den parlamentariska demokratin är inte på något sätt fullkomlig, men när den behandlas på detta sätt så ger det onekligen en bitter eftersmak till skadeglädjen.

Man kan ju också fundera på hur det står till med den politiska övertygelsen - hos båda parter - närman på detta sätt hoppar från moderaterna till socialdemokraterna.

Och vad säger det om socialdemokraterna när de tar emot ett par moderater utan att blinka. Är skillnaden mellan partierna så liten eller är det bara makten framför allt som gäller.

Bara man får majoritet så är kanske allt tillåtet eller? Även om man därigenom gör narr av demokratin. Hur kan man se sina väljare i ögonen efter något sådant.

Och hur tror herrarna Michael Spira och Arne Wijkman att de någonsin ska kunna få något förtroende igen efter att ha gett den ideologiska vindflöjeln ett (två) ansikten?

Även hos Zana.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

2 kommentarer:

Thomas sa...

Det är inte så ofta som jag sympatiserar med vänstern. Men det är otroligt härligt att höra att vad gäller moralen har vi precis samma åsikter. Det här är bannemig inte demokrati. Spira och Wijkman borde skämmas och Socialdemokraterna i Sundbyberg, de borde skämmas de med! Fy tusan så ruttet det luktar.

Christian sa...

Jag blir så trött! Den borgerliga politiken baseras på att skapa en långsiktig förbättring, inte enbart nu direkt. Svensken är en otålig världsmedborgare och vill ha resultat nu direkt och det leder till misstycke när allt inte händer med raketfart. Svensken är också rädd för förändringar vilket står i strid med mycket av det alliansen står för. Jag kan baserat på tidigare meningar förstå varför vanliga svenssons väljer att överge M men att två politiker på den här nivån inte bara hoppar av utan byter sida!! Det är det mest skamliga jag hör någonsin. Om de inte tyckte att den politiken de företräder stämmer överens med egna ideal så är det dags att hoppa av korrekt. Jag har dock svårt att tro att detta bara är idioti, det kan vara det men jag måste ändå tro på att det finns en poäng med detta utspel.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...