24 september 2007

Brun sörja!

Sverigedemokraterna går hem hos män skriver både SvD och DN. Att just män, framför allt unga sådana, är sverigedemokraternas största väljargrupp är inte så märkligt eftersom det är framför allt den grupp som man riktar in sina värvningsansträngningar på. I maj så rapporterade Ekot
När Sverigedemokraterna nu satsar på att bli ett etablerat riksdagsparti prioriterar man sina kärnväljare - unga, lågutbildade män från mindre städer. Många av dem återfinns på bruksorter, där partiet nu försöker värva ännu fler röster.
Det är precis samma målgrupp som man återfinner även hos de mer öppet främlingsfientliga partierna som försöker göra Vimmerby känt för något annat än Astrid Lindgrens värld och Pippi Långstrump.

Sverigedemokraterna förespråkar visserligen inte våld som dessa, men rekryteringen sker på samma grund. Det är samma rädsla och samma hat som man kan fånga upp hos unga män som inte vet hur de ska få utlopp för den frustration och det utanförskap de känner. Ställda inför en allt råare och mäktigare kapitalism som genomsyrar hela samhället så ges de, liksom på trettiotalet, möjligheten till en enkel lösning - Skyll på någon annan!

Då slipper du ställas inför de jobbiga problem och de krav på dig själv som det innebär att se och försöka göra något åt själva grundproblemet - kapitalismen.

Den bruna vågen rullar vidare och den bruna sörjan finns på alldeles för nära håll. Även i Nybro lyckades de ta ett mandat i valet, även om de inte har någon som vill ta platsen. Men om man inte fortsätter att ta kampen så kanske de har det till nästa val.

När man läser artiklar som denna så är det ändå skönt att se att det faktiskt också finns ett motstånd, även om man blir bedrövad när man ser hur historien upprepar sig från förra gången den bruna sörjan kom att täcka Europa. Vänstern gör motstånd men borgarna vägrade då, liksom alliansen vägrar delta i det motståndet idag utan väljer i flera fall att att ta steget över i stället.

Kolla in Ung Vänsters kampanj - Stoppa rasismen.
-----------------------------------------------------------------
Svensson skriver om hur vänster vinner valen.
Nicke skriver om kapitalismen.
Mikael har hittat en sympatisk moderat!

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja bevare oss för brun, rödbrun och röd sörja - dvs alla odemokratiska extrrema mördarregimer.

Mikael sa...

Tittar man hårt på statistiken så är det specifikt män som tidigare röstat på socialdemokraterna som nu röstar på SD så att påstå att det är kapitalismen som är grundproblemet verkar litet lustigt. Det är ju inte kapitalisterna som blir nazister.

Kaj Raving sa...

Mikael: Om man för tillfället bortser ifrån vad jag anser att socialdemokraterna står för och utgår ifrån att de är anti-kapitalistiska, vilket väl är den allmäna bilden, så bekräftar det ju just vad jag skrev. De väljer den enkla vägen - att skylla sina problem på någon annan, i stället för att ta itu med det verkliga problemet - kapitalismen.

Kaj Raving sa...

Anonym: Liksom alla ´blå´ "odemokratiska extrrema mördarregimer".

Anonym sa...

Jag kan inte förstå hur någon kan representera ett parti som långt in på 1980-talet försvarade och upprätthåll kamratliga förbindelser med rödbruna mördarregimer i Österuopa och Asien. Är du ohederlig eller helt enkelt okunnig?

Kaj Raving sa...

Ohederlig apropå vadå?
Okunnig om vad?

Anonym sa...

Okunnig om vänsterpartiets unkna och mörka historia, naturligtvis. Okunnig om kommunism.

Kaj Raving sa...

"Unkna och mörka historia" - jag antar att du syftar på kontakterna med forna östblocket.

För det första är det så att den biten är nog knappast någon svensk omedveten om eftersom det har luftats ordentligt i pressen. Vilket för övrigt gör att vänsterpartiet till skillnad från övriga partier har gjort upp med sin historia.

För det andra så var jag inte medlem på den tiden och tänker därför inte heller ta något ansvar för det som sas eller gjordes då. Har man som kriterie att partiet man väljer inte ska ha några skelett i garderoben så återstår antagligen bara miljöpartiet.

För det tredje så är jag definitivt inte okunnig om kommunismen, även om jag inte själv är kommunist, så jag vet att det politiska system som praktiserades i östblocket inte var kommunism utan en statskapitalistism kallad stalinism.

Thoralf A sa...

Var har du fått dina så "utsökta" analyser av sverigedemokraterna ifrån?
Jag känner personligen inte igen mig i något.

När du kör med den här argumenteringen så visar du upp en fullständigt bedrövlig okunskap om vilka sverigedemokraterna är idag.
Men jag hoppas för sverigedemokraternas skull att du fortsätter för ingen eller mycket få kommer att lyssna till dig.

Lycka till med dina fortsatta analyser!

Kaj Raving sa...

Thoralf: du hade överraskat mig mycket om du sagt något annat.

Tackar!

PnuggeR sa...

Heja! Kul att se någon som knådar dom lokala Sudegarna,Slata ut dom o det blir som förvarmtbakadepepparkakor doppade i gammal mjölk, Bruna Brända och sura.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...