20 september 2007

Borg anklagar facken för arbetslösheten - och tar deras pengar!

Finansminister Anders Borg anklagar fackföreningsrörelsen för att vara orsaken till kommande arbetslöshet. Anledningen ska vara att man har tagit ut för stora löneökningar. Detta trots att fackföreningarna i själva verket har tagit så mycket ansvar för Sveriges ekonomi genom åren att lönekostnaderna i själva verket har sjunkit och företagens vinster och konkurrenskraft har ökat. Andra grupper har däremot inte brytt sig om att ta något ansvar för ekonomin över huvud taget.

Nu, när Sveriges ekonomi är på topp, så passar man på att ta ut lite högre löneökningar när företagen gör jättevinster. Men framför allt så passar man på att satsa på de allra lägst avlönade i samhället. Men då, då är man plötsligt orsaken till kommande arbetslöshet.

Så när Sverige går dålig så ska fackföreningarna vara ansvarsfulla och hålla tillbaka lönerna för att skapa konkurrenskraft åt företagen och när Sverige går som tåget så ska man alltså hålla tillbaka lönerna för att inte skapa arbetslöshet.

Jag säger som Emil:

När jag inte har pengar kan jag inte köpa sockerdricka. När jag har pengar får
jag inte köpa sockerdricka. När i hundan ska jag dricka sockerdricka?
-----------------------------------------------------------------

Som om det inte vore nog att anklaga fackföreningsrörelsen för att vara oansvarig, när man i själva verket tagit ansvar intill självutplåning, så tänker han till råga på allt konfiskera det löneutrymme som fackens medlemmar har avstått för att få försäkringar som täcker upp vid långtidssjukdom.

Många fackförbund har idag tecknat försäkringar som gjort att inkomsten vid sjukdom täcks upp, i vissa fall upp till 90%. Men nu presenterar regeringen en lagregel som gör att den sjukskrivne inte får ut mer än 75% av lönen efter ett års sjukskrivning, oavsett om man har en kompletterande försäkring eller inte. Har man en försäkring som täcker upp så räknas helt enkelt ersättningen ner i stället.

Det är konfiskation


Säger LO:s chefekonom Dan Andersson och får stöd utav TCO:s ordförande Sture Nordh


De pengar vi har avstått från löner för att få en bättre sjukförsäkring de ska i stället räknas av från den sjukförsäkring som våra medlemmar annars skulle ha fått. Det är ingenting annat än ett brott mot den fria förhandlingsrätten som är garanterad i internationella konventioner

Återigen så tänker alltså regeringen använda de svagaste grupperna som hävstång för att kunna finansiera jobbavdrag, slopad förmögehetsskatt mm, mm. Den här gången är det dessutom inte i de sociala försäkringarna de naggar utan det görs genom direkta ingrepp i en försäkring som de har avstått lön direkt till.

-----------------------------------------------------------------

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...