27 augusti 2007

Smygkommunistisk centerpartist?

Nybros centerpartistiska oppositionsråd, tokhögerns ansikte utåt, har haft den goda smaken att hålla låg profil ett tag. Nu har dock bristen på uppmärksamhet fått honom att gnälla loss lite i en debattartikel i lokaltidningen Barometern.
Jag börjar dock bli aningen orolig över Davidsson när jag läser inlägget. Läs bara
Man kan beklaga är att vänsterpartiet (tidigare kommunisterna) fick stort inflytande
Klart man blir lite oroad, en Davidsson i riktig form hade ju skrivit
Man kan beklaga är att kommunisterna (möjligen hade han lagt till "vänsterpartiet" inom parantes) fick stort inflytande
Men, jag har faktiskt en teori om vad som är på gång att ske.

Jag kom nämligen att tänka på något som min biologilärare på högstadiet sa under sexualundervisningen:
De värsta homofoberna är ofta homosexuella själva, men är livrädda för att någon ska komma på det och blir därför ofta så hätska.
Så då slog det mig: Davidsson, alliansens "starke man" i Nybro, är på väg att komma ut - som kommunist!

Hans hätskhet och skräck inför allt till vänster om moderaterna i allmänhet, och vänsterpartiet i synnerhet är helt enkelt bara en fasad för att dölja det faktum att det bor en liten kommunist längst därinne.

Stackars människa. Vilket tryck han måste leva under.

Men det skulle förklara en hel del av hans konstigheter. Exempelvis så tycks han ha svårt att minnas att centerpartiet under flera mandatperioder fram till valet styrde kommunen tillsammans med sossarna. Eller är det självkritik det handlar om när han skriver
Nybro har genom alltför stark upplåning dragit på sig högre skulder.
Eller menar han att all upplåning skett sen valet? Hans pressade situation verkar också innebära att han frånsäger sig allt politiskt ansvar
Vi ska återskapa förtroendet för äldreomsorgen, när centerpartiet hade ansvaret låg vi i topp nu har vi rasat långt ner.
Det är förvisso sant att vi hade en erkänt bra äldreomsorg under centerns tid. Mediaföljetången om äldreomsorgen i Nybro startade dock redan under 2004 och det väl ganska sannolikt att problemen uppstod ett tag innan dess.
Så under minst två år har alltså centerpartiet varit med och format politiken i Nybro, utan att bära något som helst ansvar för hur äldreomsorgen fungerat! Det känns ju tryggt att höra.

Det är ju lite skönt att han trots den förvirrade situation han måste befinna sig i som smygkommunstisk centerpartist inte glömmer att gnälla lite över skattehöjningen som han helt tillskriver vänsterpartiets inflytande (visserligen felaktigt, men vi kan väl sträcka på oss över att ha fått igenom vår politik ändå).

Men sen tycks minnet svikta igen
Vi tror att centern tillsammans med övriga allianspartier hade klarat kommunpolitiken bättre. Det kunde vi också se när alliansen presenterade sin budget långt före majoriteten. (Min kursivering)
Behöver jag egentligen nämna att denna budget även innehöll pengarna från skattehöjningen, som han tillskriver vänsterpartiet?

Så, tecknen är subtila men nog så tydliga för den som vet vad man ska leta efter: Mildrande av hets-retoriken, förträngning av den politik han fört, förnekande av ansvar för den politik han fört och, slutligen, acceptans av vänsterpartiets politik.

Davidsson är på väg ut ur garderoben och jag tror nog att jag snart kan plocka fram en medlemsansökan till.

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

2 kommentarer:

Björn Fridén sa...

Haha! Gäller samma sak Federley och Olofsson med, tror du?

Kaj Raving sa...

Definitivt! Där har vi tveklöst två riktiga hardcore - kommunister!

Jag är säker på att man kan hitta en massa subtila tecken om letar lite :-D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...