12 augusti 2007

Missa inte...

... Josefin Brinks inlägg där hon lyfter frågan feminism - klass.
om de ekonomiska strukturerna lämnas därhän i en feministisk-politisk debatt riskerar vi att hamna i en återvändsgränd där i övrigt helt motsägande politiska riktningar bedriver en tämligen meningslös tävlan i politisk korrekthet. Vi får en debatt om värderingsfrågor, attityder och tolerans istället för en debatt om alternativa vägar för att förändra reella maktförhållanden på ett sätt som verkligen gör skillnad i människors vardag.
Som hon själv skriver så är det inte något nytt hon tar upp, men det är viktigt att frågan inte glöms bort så att borgarna ges tolkningsföreträde i problembeskrivningen.

Dessutom så lyfter hon vad varje socialist som någonsin debatterat med en borgare vet:
Att förneka att ekonomi och makt hör ihop är en klassisk högerstrategi, oavsett vad som diskuteras.
Glöm inte bort att läsa artikeln av Mikael Nyberg, den är riktigt bra.

Missa heller inte...

... Elisabeth Biström Rissléns inlägg på Ung Vänster-bloggen, där hon skriver om centerns förslag i deras nya "jobbprogram" och vad de innebär i praktiken. Alliansen talar ju gärna om "incitament", vad det innebär i det här fallet görs glasklart
Om förslagen skulle bli verklighet har man gett arbetsgivare kraftiga incitament att försöka förhindra de anställda att gå med i facket, genom den då garanterade friheten från otrevligheter som krav på att man ska betala avtalsenliga löner och ersättningar.
Att centerpartiet är fackföreningsrörelsens nya fiende nummer ett kan inte visas tydligare.

Jag har skrivit om centerpartiets "värderingsskifte" här.

Andra bloggar om: , , , , , , , , och annat intressant.

Inga kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...