11 augusti 2007

Fusk, gränsdragningsproblem och ökad administration.

Regeringens förslag att sänka arbetsgivaravgiften för vissa tjänsteföretag såga jäms med fotknölarna av många remissinstanser kan man läsa på LO-tidningen. Inte minst vissa av arbetsgivarorganisationer är mycket kritiska till förslaget.
Arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen anser att industrin bli utsatt för negativ särbehandling, och anser att förslaget är ”dåligt underbyggt” och ”motverkar viktiga grundläggande principer”

– Det här är en ren sågning, får man väl kalla det, säger Teknikföretagens chefekonom Anders Rune.
Flera remissinstanser varnar också för att för att hanteringen kring den sänkta arbetsgivaravgiften blir alltför krånglig. Bland annat så varnar Svensk Handel för att vinsterna riskerar att ätas upp av ökad administration.
Brukar inte borgarna hävda att de är företagarvänliga?

Aftonbladet kan man även läsa att skatteverket varnar för fusk och krångel. Framför allt är det gränsdragningsproblemen som kan bli närmast absurda:
– Du kan tänka dig en Seven Eleven-butik där man både säljer färdigmat och livsmedel. Ska företagaren redovisa antal minuter som den anställda serverar pasta gentemot tiden han säljer mjölk?, säger Företagarnas chefsekonom Johan Kreicbergs.
Frestelsen för företagen att placera verksamhet på "rätt" sida om gränsen är uppenbar och en glasklar källa till framtida fusk. Det blir ju dessutom fler regler för företagen att hålla reda på, vilket knappast underlättar småföretagaren vardag.
Hur kan Mauds "småföretagarparti" ställa sig bakom det?

Att LO inte är odelat positivt till förslaget förvånar kanske inte, men de visar vad pengarna skulle kunna gå till i stället
Om huvudsyftet med förslaget är att skapa fler jobb kan de 7,8 miljarder kronorna som förslaget kostar hellre användas till att anställa 19.000 personer inom offentlig sektor, vilket kostar lika mycket, skriver LO.
Dessutom så lyfter LO liksom konkurrensverket att förslaget riskerar att snedvrida konkurrensen. Samma kritik framför även Företagarna:
– Andra tjänsteföretag, till exempel uppdragsverksamhet, upplever höjda avgifter, säger Johan Kreicbergs.
Gränsdragningsproblem, risk för fusk, ökad administration m.m., m.m., känns det igen?

Sammanfattningsvis så kan man konstatera att det handlar bara om ytterligare ett exempel i raden av alliansens ytterst dåligt underbyggda "reformer".

Andra bloggar om: , , , , och annat intressant.

3 kommentarer:

Walle sa...

Vasst, blir en länk igen...

Kaj Raving sa...

Tackar, tackar.

Anonym sa...

У нас самые лучшие девочки по вызову, индивидуалки, есть с подружкой
[url=http://123prost.ru]Проститутки Москвы и других городов[/url],
[url=http://m123yandex.ru] девочки повызову, вызвать девочку к себе,
проститутки по станциям метро[/url] ,[url=http://stopru.ru]девочки по вызову[/url],
[url=http://stopru.ru] Шлюхи здесь, шалуньи[/url], [url=http://3d-net.ru]Заказ девочек-проституток,
Форум проститутки москвы[/url],[url=http://deskru.ru]
Как купить или продать фото, работа в микростоках[/url]

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...