22 augusti 2007

Ett sjukt samhälle!


Som arbetsskadad eller arbetssjuk så blir du ofta utestängd från arbetsmarknaden genom långa perioder av sjukskrivning. Dessa långa sjukskrivningar beror ofta på att rehabiliteringsutredningarna varit alltför slarviga eller, vilket inte har varit helt ovanligt, inte utförts alls.

Som jag har skrivit om tidigare så har nu dessutom företagen helt sluppit sitt ansvar för rehab.utredningarna. Detta kommer knappast att minska det faktum att sjukskrivningarna i många fall leder till uppsägning, när företaget helt frankt förklarar att de inte längre har någon plats som passar för den sjukskrivne.

Som sjukskriven, eller arbetslös, så försöker sedan alliansen piska in dig på arbetsmarknaden igen med alla medel. Oavsett om du klarar av ett arbete eller inte. Att knappast något företag är intresserad av någon som kanske har förslitningsskador eller dålig rygg är inget som tas hänsyn till.

Nåja, förhoppningsvis så blir du bra från din skada/sjukdom, trots Reinfeldt och c:o.

Allt är frid och fröjd, nu kan du börja arbeta igen.
Trodde du ja.

Men nu visar en undersökning att din position på arbetsmarknaden har försämrats avsevärt på grund av din tidigare sjukskrivning.
Nästan vart fjärde personalchef tycker nämligen helt enkelt att det är okej att diskriminera människor på grund av att de tidigare har varit sjukskrivna.

Vad är det för ett samhälle där den som blir skadad eller sjuk i sitt arbete inte längre anses värd något? Inte ens efter att han/hon tillfrisknat. Vad är det för ett samhälle som ger en grogrund för en sådan människosyn?
Jo, det är ett sjukt samhälle!

Ett kapitalistiskt samhälle!

1 kommentar:

Francisco d'Anconia sa...

"Vad är det för ett samhälle som ger en grogrund för en sådan människosyn"

Ett samhälle där alla människor får bestämma själva. Du måste tvinga dem att agera som du vill att de ska agera (socialism), och det säger ju en hel del om DIN människosyn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...