28 juli 2007

Missa inte...

... Jens Holms blogg där han trots sommaruppehållet skrivit ett inlägg apropå SvD:s artikel om det ökade köttätandets påverkan på miljön.

När man kan läsa följande i SvD, då vet man att det är allvar.
Veganrörelsen har diskuterat miljöaspekten i tio års tid. Det är en diskussion som förts i en liten krets, men det är ett faktum att köttkonsumtionen globalt sett bidrar till väldligt omfattande miljöförstöring. Att äta vegetariskt är ett väldigt relevant alternativ för den som exempelvis vill minska utsläppet av klimatgaser, säger Annika Carlsson-Kanyama, som deltagit i arbetet med FN:s senaste klimatrapport.


Tidigare om köttindustrin och miljön:
Veganism är vägen!
Matens påverkan på miljön!

Andra bloggar om: , , , , , och annat intressant.

1 kommentar:

Linda M sa...

Äntligen går det att prata öppet om detta! För bara några år sen gick det inte ens att få in insändare om att köttindustrin är miljöfarlig, vilket jag försökte redan för 10 år sen, inspirerad av Jens Holms klokskaper. Utvecklingen går framåt! Fortfarande är det dock snudd på omöjligt att göra sin röst hörd när det gäller att förlossningsvården har rutiner som kan ge barnen skador för livet, bl.a. tidig avnavling som berövar barnet halva sin blodmängd. Men efter mitt 3 månaders mailbombande av Socialstyrelsen och andra diverse myndigheter, förlossningskliniker, blodbanker för navelsträngsblod, m.m. m.m. ser det nu ändå ut att vara på väg mot ett genombrott.

Läs min blogg Tryggare kan ingen vara...än Guds lilla barnaskara.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...