10 juni 2007

Vänsterpartistisk politik av Moderater!

Åtta moderater har i en debattartikel i DN gått ut med att de är beredda att driva fram ett ställningstagande i frågan om homoäktenskap hos Moderaterna, det enda parti som inte tagit ställning i frågan. De är till och med beredda att "i riksdagen ta initiativ för att få till stånd en könsneutral äktenskapsbalk under mandatperioden"

Det är inte ofta som jag delar synsätt med ett gäng moderater, men när de tar upp en gammal Vänsterpartistisk fråga som har varit uppe som motion sedan åtminstone 2004, så kan man ju inte undgå att fatta en viss sympati för dem.

Det är bara synd att de inte kom till insikt något tidigare och ställde sig bakom den motion som Vänsterpartiet lade fram i höstas. Då hade saken redan varit klar. Men sent ska syndaren vakna, och om de nu vill ställa sig bakom Vänsterpartiets politik, och dessutom att eventuellt bryta partilinjen i frågan, så är väl det bara att glädjas åt.

Hur de sedan ska förhålla sig till alliansens ärkekonservativa dragankare, som givetvis vill göra skillnad på "vanliga människor" och homosexuella, det återstår att se.

Andra bloggar om: , , , , ,

1 kommentar:

Mamselamsen sa...

Ville bara hälsa dig välkommen till bloggosfären. Alltid trevligt med ännu en Nybrobo där.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...