28 maj 2007

Homosexuella diskrimineras på blodcentralerna!

I dagens Barometern läste jag att Emil Adén (för övrigt ordförande för SSU i Nybro) har nekats att lämna blod - på grund av att han är homosexuell!
Homosexuella får alltså inte lämna blod, oavsett om de har ett fast förhållande sedan... ja, hur länge som helst. Är du däremot heterosexuell så får du knulla runt hur mycket som helst, bara du väntar tre månader innan du ger blod.
Dessutom, om en kvinna har haft sex med en man som haft samkönad sex så får hon inte lämna blod heller. Då måste man ju fråga sig om en man som haft sex med en kvinna som haft sex med en kvinna är ok? - Ska kolla upp det i morgon, då jag ska in och tappas (om jag inte kryssar i fel rutor och blir bannad).

Nåja, även om det här är alldeles tillräckligt för att man ska bli förbannad, så går man verkligen i taket när man läser varför reglerna ser ut som de gör.

Jo, landstingen är rädda att förlora pengar!

Socialstyrelsen ville förra sommaren ändra på reglerna men drog tillbaka förslaget. Landstingen tjänar nämligen runt 70 miljoner på att sälja blodplasma till läkemedelsindustrin varje år och man är orolig för att förlora dessa pengar om reglerna ändras.

Prislappen för att diskriminera mellan fem och tio procent av Sveriges befolkning är alltså satt till 70 miljoner kronor!


Andra bloggar om: , , , , ,

2 kommentarer:

Emil Adén sa...

Ja visst är det sjukt Kaj! Det finns mycket som inte är som det ska när det kommer till behandlingen av homosexuella i Sverige! Det är dock bra mycket bättre i Sverige än i många andra länder! Jag har fått mycket bra respeons efter artikeln i Barometern. Vi hörs! /Emil

Kaj Raving sa...

Visst har homosexuella i sverige en mycket bättre sits än i kanske de flesta andra länder, men man blir ändå mörkrädd när man ser vilka attityder som bubblar upp till ytan då och då.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...